Trg sv. Ane 1, 49253 Lobor

049/430-040 zupalobor@gmail.com

Molitelji žive krunice

S obzirom da je u našoj župi učinjeno veliko zlo nad Božjim čovjekom, odnosno zlo protiv Boga, a vremena su teška i đavao ubire danak, mi želimo ovom našom gestom okajavati grijehe naših sumještana i nas samih, i moliti Gospodina Isusa da otkupi svojom krvlju svo naneseno zlo.

Naše nakane bile bi sljedeće. Želimo moliti za sve svećenike koji su u bilo koje vrijeme bili Božji poslanici u našoj župi Lobor, a naročito za župnika Josipa Vedrinu i zvonara Tome Martinuša. Posebno ovom molitvom želimo pokazati Gospodinu koliko nam je stalo do naših župnika, bivšeg Ivana Mikeca i sadašnjeg Vladimira Drnetića koje nam je Gospodin poslao kao svoje pastire u ovim teškim vremenima. Želimo donijeti i sve buduće svećenike koji će po Božjoj providnosti doći u naše mjesto.
Sljedeće nakane bile bi upućene Gospodinu da Duhom svojim Svetim pohodi naše mjesto i naše ljude kako bi ljudi doživjeli novo rođenje u Gospodinu i mudrošću Božjom bili prosvijetljeni i upućeni za vječnost u nebu, a isto tako da bi u potpunosti bili upućeni da ako rat izgube da im duše propadaju u vječnoj strahoti pakla. Stoga nam je stalo do obraćenja cijele naše župne zajednice, a najviše do mira i vjernosti u našim obiteljima i domovini za rađanje začete djece, za pravedno društvo te stvaranje bolje svijeta. Svaka osoba koja s ljubavlju pristaje na ovu Živu krunicu može također unijeti i svoje osobne nakane. Odluka vrijedi do smrti osobe koja je odlučila moliti.

Način molitve je sljedeći:

Svaka osoba treba izmoliti jednu desetinu krunice svaki dan za prethodno navedene nakane, u vrijeme koje njoj najbolje odgovara. Dakle, jedna osoba je živa desetica odakle dolazi i sam naziv, a (broj) molitelj moli za duše u čistilištu. Naša je molitva pred Gospodinom da budemo jedno u Duhu njegovom, kako bi rijeke žive i spasonosne vode potekle našim srcima, te kako bi se Božji blagoslovi izlijevali na sve one za koje molimo.

Hvala i slava Gospodinu!

Molitelji žive krunice

     

Podijelite s prijateljima: