Trg sv. Ane 1, 49253 Lobor

049/430-040 zupalobor@gmail.com

Vallis aurea cantat – Požega 2017

Na 4. međunarodnom natjecanju dječjih zborova Vallis aurea cantat u Požegi, 25.ožujka, sudjelovao je Dječji župni zbor sv. Ane iz Lobora te osvojio srebrnu nagradu i najveći broj bodova u kategoriji duhovne glazbe, uz dirigenticu Ivanu i korepetitora Daria. Ove godine u konkurenciji je bilo 25 zborova iz Hrvatske i Slovenije koji su se natjecali u četiri različite kategorije, klasična, duhovna, folklorna i popularna glazba. Natjecanje organizira Hrvatska udruga zborovođa i Glazbena škola Požega.

Ove godine su se po prvi puta prijavili i sudjelovali na natjecanju pa su posebno ponosni i sretni zbog uspjeha koji su ostvarili! Svaka proba je bila ispunjena radošću i veseljem jer svojim dječjim srcima iskreno slave Boga i Njegovu dobrotu!

Osim što su pjevali na natjecanju koje je bilo prekrasnoj glazbenoj školi u Požegi, posjetili su i požešku katedralu posvećenu svetoj Tereziji Avilskoj i u njoj također zapjevali! Pridružio im se i veliki broj roditelja te im je taj dan svima ostao u jako lijepom sjećanju!

     

Podijelite s prijateljima: