Trg sv. Ane 1, 49253 Lobor

049/430-040 zupalobor@gmail.com

Blagdan sv. Ane, zaštitnice naše župe

SUBOTA – 1. DAN TRODNEVNICE

U subotu, 23. srpnja 2016. godine u župi svete Ane u Loboru započelo je trodnevlje ususret blagdanu župne zaštitnice. Na misnom slavlju bračni parova proslavili su okrugle godišnjice i obnovili svoje ženidbene zavjete. Njih čak 62 odlučilo se odazvati pozivu župnika, ponovno prikazati svoju ljubav Bogu i okupljenoj župnoj zajednici  i potvrditi ono što su izrekli na dan svog vjenčanja prije 5, 10, 15 pa sve do 60 godina.

Euharistijsko slavlje predvodio je vlč. Zoran Gložinić, župnik iz Ivanca, koji ih je u slavlje uveo kratkim razmišljanjem o dvjema krajnostima – ravnodušnosti i hladnoći života s jedne strane i neiskvarenoj i velikoj ljubavi s druge. U svojoj propovijedi ukazao je na svakodnevicu koja je oko nas usporedivši ju s ratovima, bolestima i teškoćama koje su pogađale svijet prošlih stoljeća. Potaknuo je supružnike da se prisjete vremena kad su stupili u brak, problema s kojima su se suočavali tijekom tih godina, ali i onih lijepih trenutaka koje su proživjeli zajedno. Ukazao im je na to da su, bez obzira u kakvom okruženju ili financijskoj situaciji bili,  preživjeli te trenutke, jedan drugome bili čvrsti oslonac i riječima podrške pružili si potrebno ohrabrenje i snagu.

Izuzetno je naglasio i međusobno povjerenje supružnika te ostale vrijednosti koje trebaju biti utkane u bračni život. Na kraju homilije svoje tumačenje i poruku zaokružio je spomenuvši skromnu i savršenu ljubav.  Nakon molitve Očenaš supružnici su si međusobno pružili desnu ruku i obnovili svoje bračne zavjete. Na kraju Svete mise vlč. Gložinić bračne je parove pozvao da nastave živjeti svoju ljubav i da se ne srame nju pokazivati i njome se u životu voditi.

NEDJELJA – 2. DAN TRODNEVNICE

Na drugi dan trodnevlja, u nedjelju 24. srpnja, misno slavlje predvodio je vlč. Tomislav Krajačić, novoimenovani župnik u Barilovečkom Cerovcu, a pjesmom ga je uveličao naš zbor mladih “Vedrina”.

PONEDJELJAK – 3. DAN TRODNEVNICE

U ponedjeljak na posljednji dan trodnevlja, svetu misu u 18h predvodio je  vlč. Darko Bručić – Pavuk, župnik bl. Ivana Merza iz Španskog u Zagrebu. Iza mise naš najmlađi zbor, dječji zbor “sv. Ana” održao je svoj koncert zajedno s njihovim gostima Nikolom Šrajbek i Darijem Šeremet. Članice dječjeg zbora su ponosno i s osmijehom na licu otpjevale desetak duhovnih pjesama na oduševljenje publike koja ih je bodrila glasnim pljeskom.

UTORAK – JANINO

Na sam blagdan naše zaštitnice, 26. srpnja 2016. godine, slavljene su tri svete mise. Svetu misu u 7:30h predvodio je domaći sin, vlč Matija Knok, župni vikar u Ivanjoj Reki i Jelkovcu, a svojim pjevanjem uveličao ju je zbor odraslih. Središnje euharistijsko slavlje održano je vani ispred župne crvke Sv. Ane koje je predvodio prečasni Vlado Razum, duhovnik u nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu.
Navečer u 18h sati misu je predvodio vlč. Robert Jakica, mladomisnik iz Petrinje pod kojom je bio i blagoslov djece pa je crkvom odjekivalo mnoštvo dječjih glasova.

     

Podijelite s prijateljima:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.