Inicijativa - 40 dana za život

Inicijativa „40 dana za život“ je ekumenska molitvena pro-life
inicijativa za život, a posredno i inicijativa za zaustavljanje abortusa.

Naša župa sudjeluje u inicijativi “40 dana za život” od samog početka njezinog osnutka u Hrvatskoj. U nakani žive krunice moli se: da se u našoj župi i cijelom svijetu rode sva začeta djeca. Budući da kroz inicijativu postoje dvije kampanje; jesenska i proljetna, župa Lobor sudjeluje kroz svaku kampanju. Preuzeli bi se noćni termini ispred bolnica i sudjelovali u bdijenju. Prije 5 godina, inicijativa se proširila na Zagorje. Tri godine se molilo ispred kapelice u bolnici Bračak, zajedno sa našim župnim svećenikom. Puni duhovnog prijateljistva i iskustva, stvorila se Zagorska molitvena zajednica. Tijekom karantene nije se odustajalo od molitve, pa se molilo ispred župne crkve sv. Jelene Križarice u Zaboku.

 

Svjedočanstvo moliteljice žive krunice:

Moja baka je prije 74 godine ostala trudna. Čovjek s kojim je zatrudnjela, odbacio je dijete čim je saznao da je trudna. Može se reći kako su mu bili važni drugi životni planovi od odgoja i prihvaćanja vlastitog dijeteta. Vremena u njezino vrijeme nisu bila lagana, no, ona je odlučila postati majka i na svijet donijela mojega tatu. 
Bila je siromašna i nije nigdje radila. Uz kuću, brinula se za kravu i kokoši te prerađenim proizvodima koje su donijelje životinje (mlijekom, jajima i sirom) prehranjivala svoje dijete, mojega tatu. Moja baka se nikad nije udavala, živjela je skromno i život posvetila svojem djetetu i Gospodinu. Moja tata, kad je odrastao, zaposlio se, oženio te dobio troje djece i danas ima šestero unuka. Pišem ovo da se zahvalim mojoj dragoj baki koja je bila ustrajna u svojoj odluci da mojem tati podari život. Jednim pobačajem se ne ubija jedno dijete, već cijele generacije koje po tom dijetetu dolaze. Hvala Bogu za moju baku. Dobri Bog neka Vas blagoslovi.