Marijina legija

Biti Marijin vojnik velika je radost, ali i odgovornost jer su pozvani ulaziti u obitelj
ili kod pojedinca te susrećući njihove probleme, hrabriti ih i poticati na svete sakramente.

“Što god Vam rekne, učinite!” (Iv,2,5)

Pod obranu se tvoju utječemo sveta Bogorodice, ne odbij nam molbe u potrebama našim nego nas od svih pogibelji uvijek oslobodi, Djevice slavna i blagoslovljena, Majko Božja Gorska, moli za nas.

Prezidij Marijine Legije osnovan je 03. svibnja 2021. godine u 10 sati u Loboru, a naziva se Majka Božja Gorska. Župa sv. Ane u Loboru duhovno je bogata jer ima svetište Majke Božje Gorske, gdje dolaze mnogi hodočasnici koji se utječu Marijinom zagovoru. 
Marijina legija u župi sv. Ane, osnovana je na poticaj vlč. Milana Pušeca, duhovnika župa u Belcu i Konjščini, koji je nakon što je Regija Zagreb osnovala dva prezidija u župama koje on vodi potkanuo i vlč. Tomicu Božičeka da podrži osnivanje prezidija i u župi.

U proteklih pet mjeseci od osnivanja, kroz redovite pripreme u mjesecu svibnju u prezidiju se započelo s davanjem legionarskih obećanja. U srijedu 19. svibnja, uz prethodno slavlje sv. mise, koju je predvodio vlč. Marijan Piskač u koncelebraciji vlč. Matije Knoka i duhovnika vlč. Tomice Božičeka, ova prva obećanja doživjela su se kao snažno svjedočanstvo odlučnosti za pristupanje Marijinoj legiji.

Biti Marijin vojnik velika je radost, ali i odgovornost jer su pozvani ulaziti u obitelj ili kod pojedinca te susrećući njihove probleme, hrabriti ih i poticati na svete sakramente.
Govore kako svjedočeći i sami ubriu plodove, pa tako iznose svjedočanostvo: “U jednom apostolatu smo kroz razgovor s jednom osobom koja ima 93 godine saznali da se godinama nije ispovijedila. Potaknuli smo je na susret sa svećenikom i o tome izvjestili našeg župnika koji je odmah napravio posjetu osobi i podijelio joj sakrament sv. ispovijedi i pričesti. Shvaćajući dubinu ovog zadatka mi znamo da vlastitim snagama ne možemo vršiti takvo poslanje, ali možemo uz potporu Duha Svetoga i našu nebesku zaštitnicu Majku Božju Gorsku čije ime nosi naš prezidij. Marija nas vodi k našem Spasitelju Isusu Kristu.”

Kroz nekoliko mjeseci prezidij su uhodavali legionari Marko i Marijana Oraz. Svojim dolaženjem i poučavanjem su hrabrili i davali primjere kako što bolje i mudrije vršiti poslanje Marijine Legije. Zahvalni su pozivu Majke Božje Gorske da postanu njezini legionari.

Marijo bez grijeha uačeta, moli za nas koji se Tebi utječemo i za one koji Ti se ne utječu.

Samo je u Bogu mir, dušo moja,
Samo je u Njemu spasenje.
(Psalam 62)