VII. hodočašće lovaca MBG

Danas smo imali tradicionalno 7. hodočašće lovaca Majci Božjoj Gorskoj!
Svetomisno slavlje predvodio je preč. Vladimir Drnetić, župnik u Svetom Križu Začretje i dekan Krapinskog dekanata. Svima prisutnima uputio riječi ohrabrenja obzirom na situaciju s pandemijom u svijetu s kojom se borimo te je posebno istaknuo kako svaki lovac, prije svoje ljubavi prema lovu, ima istaknutu ljubav prema zaštiti i brizi za životinje te očuvanju okoliša.
Lovcima je posebno naglasio kako je važno da ne zaborave na svoje obitelji koji im posebno daju podršku i uvijek su uz njih u svim životnim nevoljama.
Na samom kraju, preč. Drnetiću, članu Lovačkog društva ‘Oštrc’, u znak zahvale poklonili smo personalizirano licitarsko srce kojeg je izradila naša loborska poduzetnica – gospođa Mateja Lesičar!
Dragi naši lovci i lovkinje Lovačkog društva ‘Oštrc’, danas je vaš dan, stoga se posebno veselimo s vama, ponosni smo što vas imamo i što smo se danas okupili u zajedništvu u vaše ime, stoga nek vas zagovor Majke Božje Gorske i sv. Huberta uvijek prati na svakom vašem putu!
Želimo vam dobru kob! 🦌🐗🐇
Hvala predsjedniku Lovačkog društva, gospodinu Kruni Bezaku i njegovim lovcima i lovkinjama koji su uključeni u organizaciju Hodočašća u zajedništvu sa župnikom vlč. Tomicom Božiček te načelnicom općine, gospođom Ljubicom Jembrih.
Hvala našem domaćem sinu, vlč. Matiji Knoku koji je bio u zajedništvu s nama, ministrantu Bartolu, našim čitačima Andreji i Marti te zboru mladih Vedrina sa voditeljicom Ivanom Erjavac Šeremet. Hvala i našoj teti zvonarki, sakristanki i cvjećarki gospođi Danici Horvat koja se uvijek pobrine da je sve na svom mjestu, da nam je svetište uredno, čisto i cvijećem okićeno! Hvala i učiteljici Vlasti Novački koja uvijek rado pomaže u svetištu te hvala svim vrijednim ženama koje su očistile našu Kalvariju i posadile cvijeće – gospođama Dragici Pakšec i Gordani Sedlar.
I na kraju, hvaaala svima koji ste došli!
Nadamo se da se sljedeće godine vidimo u nekim boljim okolnostima i u još većem broju!
Vidimo se sljedeću nedjelju u još većem broju kad nam slijedi Hodočašće poljoprivrednika te blagoslov polja i poljoprivrednih strojeva!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.