VII. Hodočašće poljoprivrednika MBG

Danas smo u našem svetištu imali Hodočašće poljoprivrednika Majci Božjoj Gorskoj!
 
Unatoč pandemiji, i ove godine nam se pridružio zavidan broj traktora i poljoprivrednih strojeva sa svojim vlasnicima koji su rado došli po blagoslov Majke Božje Gorske.
Svetomisno slavlje predvodio je vlč. Anđelko Katanec koji poljoprivrednicima uputio prigodnu homiliju o čovjekovu radu i odricanju u poljoprivredi. Svim prisutnima ispričao je svoju priču o radu na poljoprivredi i pomoći jednoj obitelji te naglasio kako za svećenike fizički rad nije teret, već veliki odmor za dušu od pastoralnih briga i uredskih poslova koje inače svakodnevno obavljaju.
Sve poljoprivrednike potaknuo je da se i dalje nastave truditi, raditi i boriti jer je poljoprivreda veliko blago ove zemlje!
Također, danas smo imali i podjelu sakramenta krštenja malog Adama. Kako je to treće dijete u obitelji Hudić, župnik vlč. Tomica Božiček posebno se zahvalio roditeljima jer su otvoreni daru života, što je, u posljednje vrijeme, rijetkost za vidjeti. Roditeljima, obitelji te kumi i malome Adamu, od srca čestitamo jer je postao dio zajednice!
 
Još jednom hvala vlč. Anđelku na dolasku i svim poticajnim riječima koje nam je uputio, hvala Udruzi vinara Kliet na čelu sa gospodinom Nikolom Lesičar i njegovim suradnicima te načelnici općine Lobor, gospođi Ljubici Jembrih koji su se pobrinuli za tjelesnu okrjepu! Hvala teti Danici, našoj zvonarki, ministrantima i zborašima! Na kraju, hvala svima vama koji ste došli sa svojim traktorima, poljoprivrednim strojevima ili bez njih! Nek vas uvijek i na svakom koraku prati i čuva Majka Božja Gorska čiji zagovor i blagoslov molite i tražite!
Sljedeće na redu je Hodočašće obrtnika koje slijedi 23. svibnja 2021.
Sve vas pozivamo!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)