Zbor mladih "Vedrina"

Zbor mladih “Vedrina” vodi Ivana Erjavec Šeremet te uveličavaju misno slavlje
nedjeljom u 11.00 sati kao i svim hodočašćima u Svetištu Majke Božje Gorske.

Vjenčanje uz zbor "VEDRINA"

Uplovite u bračnu luku uz zvukove najljepših crkvenih pjesama koje će zbor “Vedrina” otpjevati za Vas. Rado ćemo upotpuniti Vaše vjenčanje i zajedno s Vama učiniti ga svečanijim tako da ostane svima u lijepom sjećanju. Neka Vaš zajednički život započne uz melodije koje će dotaknuti svačija srca i uvećati ih za 200%! 🙂

Za sve informacije i rezervacije obratite se našoj voditeljici zbora Ivani Erjavac Šeremet na broj telefona: 098 908 3939

Sve je počelo 2007. godine kad je naš Velečasni Ivan Mikec poslao tri Loborca i jednu Loborku na daleki otok Lošinj gdje se održavao susret animatora zagrebačke nadbiskupije. Matija Novački, Matija Knok, Karlo Bingula i Ljerka Smetiško nisu ni slutili da će im tih tjedan dana provedenih u zajednici s ostalim mladima promijeniti živote. Upoznali su brojne nove ljude, stekli nova prijateljstva i gledali na život, tih sedam dana, nekim posebnim očima, ispunjeni neopisivim osjećajima ljubavi jedni za druge. Nažalost, došao je dan rastanka s predivnim ljudima s dalekog otoka Lošinja. Naučivši mnogo toga, vratili su se u Lobor. Puni energije, volje i željni da ona radost koju su osjetili na Lošinju nikad ne nestane, odlučili su osnovati zbor mladih koji bi pjesmom slavio Gospodina. Velečasni Ivan Mikec ukazao im je povjerenje te im dopustio da okupe mlade i vježbaju u prostorima župnog dvora. Počeci zbora bili su jako jednostavni i nama su se činili lijepim, jer smo još bili ispunjeni Duhom Svetim. Djevojka koja je tada vodila mali zbor odlučila je uskočiti u pomoć. Ana Šeremet svojim je sviranjem uveličala svako misno slavlje, pjesmama koje su bile pomalo drugačije od dotadašnjih, ali prepune radosti i Božje ljubavi. Velečasni Ivan Mikec sve je to strpljivo promatrao, kao da je znao da će ta mlada djevojka postati voditeljica zbora mladih župe Lobor, voditi mali zbor, pratiti sva crkvena slavlja i uvijek sve kvalitetno organizirati. Znao je da će i ostali mladi jednog dana, iako su u početku bili malo „zeleni“ i nesigurni, dobiti dobre ideje, a uz njegovu pomoć polako su ih i realizirali. Mladi su se polako skupljali, neki su otišli, neki ostali, ali uvijek smo nastojali da ”naša radost bude potpuna”.

Nismo mislili da će ih se skupiti mnogo jer se probe održavaju subotom navečer, u vrijeme kad većina mladih izlazi van. No, uz pomoć Gospodina, koji je uvidio koliko je naša želja jaka, mladi su se odazvali. Nije bilo lako, ali smo molitvom, razgovorima, katehezama i svjedočenjem ostali na okupu. Svoj prvi nastup na misi imali smo na Misi zahvalnici 2007. godine. Od tada svake nedjelje uveličavamo središnju euharistijsku svečanost u našoj crkvi sv. Ane ili u svetištu Majke Božje Gorske. Nastupali smo i u župi sv. Petra i Pavla u Cvetlinu, župi sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima, župi sv.Roka u Draškovcu, samostanu sestara Uršulinki u Vraždinu, Utočištu Gospe od Aljmaša u Aljmašu. Nastupali smo i na manifestaciji u Jarminama kao i na božićnim koncertima u organizaciji KUD-a Lobor, koji se odvijao u našoj župnoj crkvi, crkvi sv.Ane. U Varaždinu smo prisustvovali Susretu hrvatske katoličke mladeži 2008. godine, na SHKM-u u Zadru 2010.god, na SHKM-u u Sisku 2012.god te na SHKM-u u Dubrovniku 2014. Na tim susretima zajedno sa ostalih ~20 000 mladih, pjesmom i molitvom slavili smo Onog koji nas je zajedno i okupio.

govori na zbor mladih “Vedrina”. Danas zbor mladih “Vedrina” vodi Ivana Erjavec Šeremet te uveličavaju misno slavlje nedjeljom u 11.00 sati kao i svim hodočašćima u Svetištu Majke Božje Gorske.